Egenproduktion af genbrugsplastEgenproduktion af genbrugsplast
Bestil før kl. 14.00 - så sender vi i dagBestil før kl. 14.00 - så sender vi i dag
Lagerførende på varer til akutopgaverLagerførende på varer til akutopgaver
Gratis beregning og dimensioneringGratis beregning og dimensionering

Fuldautomatisk fedtudskiller med pumpe før udskiller

McDonald's ved Telefontorvet i Aarhus skulle bruge en fedtudskiller. En af udfordringerne var, at spildevandet fra køkkenet ikke kunne løbe via gravitation, hvorfor det var nødvendigt at pumpe spildevandet. Til at løse opgaven havde McDonald's allieret sig med DetailConsult, som kontaktede os i forbindelse med at finde en løsning. Telefontorvet i Aarhus er desuden tegnet af Prisme Arkitekter.

Da det var nødvendigt at pumpe spildevandet før udskiller, skulle der laves en specialproduceret pumpesump med snekkepumper, en NS15 fuldautomatisk fedtudskiller med prøvetagningsbrønd samt alarm og fjernbetjening.

McDonald's, Telefontorvet valgte denne løsning, da den fuldautomatiske fedtudskiller mixer og makulerer indholdet i fedtudskilleren automatisk til slamsugeren, den rengør automatisk udskillertanken med varmt vand og endelig genfylder den automatisk udskilleren med koldt vand. Derudover kunne slamsuger, uden at skulle ind i bygningen, starte systemet udefra og blot vente på, at systemet klarer resten. 

Endelig er det værd at bemærke, at Kessel giver 20 års fabriksgaranti på gennemtæring af alle tanke i polyethylen, hvilket var en vigtig faktor for McDonald's samt DetailConsult i beslutningsprocessen. 

Article image container
Article image container

Pumpe før fedtudskiller

Hvis der skal pumpes før fedtudskiller, er det generelt ufornuftigt at anvende konventionelle pumper, knivpumper o. lign., da sådanne pumper emulgerer fedt- og oliepartikler, hvorved partiklerne ikke når at stige til vejrs, eller sagt med andre ord – de når ikke at udskille.

Der vil dog være tilfælde, hvor udskilleren er placeret højere end afløbsinstallationer fra f.eks. køkkener, hvilket var tilfældet med McDonald's, Telefontorvet. Ifølge EN 1825 kræver sådanne tilfælde særlige pumpestationer. Disse særlige pumpestationer skal være ikke-emulgerende pumper såsom stempelpumper, sneglepumper, centrifugalpumper, snekkepumper o. lign. Sådanne pumper ”skubber” spildevandet over i udskilleren uden at emulgere indholdet. Dette gør, at udskilleren har tid til at udskille indholdet korrekt. Der findes altså løsninger på markedet, hvor man kan placere en pumpe før en udskiller, uden at det har negativ indflydelse på udskilningsprocessen.

Hvis der anvendes konventionelle pumper o. lign. før en udskiller, vil det kræve en meget større udskiller, end der er behov for. Derudover vil ingen pumpefabrikanter oplyse en faktor for dimensionering af udskiller. Ydermere er det ikke optimalt at lede f.eks. fedtholdigt spildevand til pumpe, da dette kræver, at pumpen efterses med jævne mellemrum for at sikre sig, at der ikke er aflejringer i systemet.

Det er altså muligt at pumpe før en udskiller, men det kræver, at man tænker sig om. 

Article image container
Article image container

Kontakt os

Ønsker du at vide mere om produktet? Udfyld formularen herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

/Files/Images/Lauridsen/test-headset.png

Eller ring til os

Support tlf. 7516 9029 
Døgnvagt tlf. 7694 6470