Egenproduktion af genbrugsplastEgenproduktion af genbrugsplast
Bestil før kl. 14.00 - så sender vi i dagBestil før kl. 14.00 - så sender vi i dag
Lagerførende på varer til akutopgaverLagerførende på varer til akutopgaver
Gratis beregning og dimensioneringGratis beregning og dimensionering

Special-pumpestation i en Ø 2500 mm brønd til Lindbjergskolen


Herning Kommune investerer 200 mio. kroner i en ny folkeskole i Hammerum-Gjellerup til ca. 1.000 børn og 100 ansatte. Skolen bygges bl.a. sammen med Hammerum Hallen, så der skabes et nyt kultur- og aktivitetshus. Skolen er delt op i tre områder – indskoling, mellemtrin og udskoling. De tre bygninger er bundet sammen af et fællesrum, hvori der bl.a. er etableret et fælles ankomstområde, bibliotek samt hal.

Lad vandet løbe selv

Claus Hemmingsen fra Herning Vand fortæller: "Opgaven gik ud på at etablere en pumpebrønd, hvor pumpen kun kører under regn og hvis der er en vis opstuvning i rørbassin nedstrøms pumpebrønden".

”Hvis vandet kan løbe selv, skal det løbe selv”, siger Tonni Jensen, Produktansvarlig for afløbsteknik i Lauridsen A/S. ”Det sparer samfundet og bygherre penge, når der ikke hele tiden står en pumpe og kører, og så er det rent miljømæssigt også det rigtige at gøre”, siger han. Han tilføjer desuden, at det også går i tråd med Herning Kommunes spildevandsplan for 2015-2025, hvor formålet bl.a. er at spildevand nu og fremover behandles miljømæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt. 

Sikring mod motorstop, opstuvning og rotter

Pumpetypen er en Ecolift XL Hybrid Duo, som har to pumper. Dette sikrer, at hvis det uventede skulle ske, at den ene pumpe står af, så er den anden der altid til at tage over. Brønden er, udover de to alternerede pumper, monteret med en motorstyret højvandsslukke, som har to motorstyrede klapper. Dette sikrer, at der ved opstuvning ikke trænger vand ind i bygningen. Brønden har en indvendig diameter på 2500 mm og måler 4,80 m i højden.

Som en del af den komplette løsning er der leveret rottespærrer, som sikrer, at der ikke kommer ubudne gæster i brønden.

Specialproduceret brønd

”Det har været et super spændende projekt at være med i”, siger Tonni Jensen. ”Vi måtte være lidt kreative i udviklingen af løsningen, idet kunden ønskede høj komfort, når brønden skulle serviceres. Derfor måtte vi lave en snittegning af brønden, så den kunne specialproduceres”, afslutter Tonni Jensen.

Herning Vand har kendt Lauridsen gennem flere år og Claus Hemmingsen fortæller om samarbejdet.

"Vi kan kun rose Lauridsen for godt og kontruktivt samarbejde og god service omkring styring af pumpe, da denne styreenhed ikke passer med standardtyperne hos HV. Vi afventer stadig den endelige ibrugtagning og eltilslutning, som forventes i nærmeste fremtid". 


Produktinfo

  • Ecolift XL Hybrid Duo
  • Specialbrønd i Ø2500 mm
Article image container

Hybride pumpeanlæg

Hvis vand kan løbe selv, skal det løbe selv. Det kalder vi den direkte vej, og er filosofien bag hybride pumpeanlæg. Med et hybrid pumpeanlæg har du en holdbar og pålidelig løsning, som beskytter mod oversvømmelse.

Derudover er der ikke konstant slid på pumperne, idet pumperne kun kører, når der er behov for det - ved opstuvning. Dette er den ideelle løsning til installation i spildevandsledninger med fald mod hovedkloakken - både i nybyggeri, ved renovering af erhvervsejendomme og boliger med stor eller lille brugerkreds.

Kontakt os

Ønsker du at vide mere om produktet? Udfyld formularen herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

/Files/Images/Lauridsen/test-headset.png

Eller ring til os

Support tlf. 7516 9029 
Døgnvagt tlf. 7694 6470