Egenproduktion af genbrugsplastEgenproduktion af genbrugsplast
Bestil før kl. 14.00 - så sender vi i dagBestil før kl. 14.00 - så sender vi i dag
Lagerførende på varer til akutopgaverLagerførende på varer til akutopgaver
Gratis beregning og dimensioneringGratis beregning og dimensionering

Kloak & skybrud

Lauridsen Handel & Import er eksperter i skybrudssikring. Vi har vores KESSEL højvandslukke og pumpeanlæg, der kan hjælpe med at sikre din kælder mod oversvømmelse af kloakvand ved skybrud og kraftig regn. Find din nærmeste KESSEL Service® her.

Skybrud

Et skybrud er en meget voldsom regnbyge, der kan forårsage oversvømmelser, skader m.m. Den meteorologiske definition er, at der skal falde mere end 15 mm. regn på under 30 min, eller mere end 24 mm. regn over 6 timer. 
Over de seneste år har vi oplevet flere og kraftigere skybrud i Danmark. Hele landet har været ramt af flere omgange, blandt andet København, der har været ramt af voldsomme skybrud tre gange siden 2010.

Kloak

Kloakkerne i Danmark er ikke bygget til at håndtere to måneders regn på to timer. Det sætter kloakken under et voldsomt pres, som i sidste ende kan få hele kloaksystemet til at bryde sammen. Det gør så at kloakkerne sender vandet tilbage igennem systemet og ud gennem afløb i kældre m.m.
 
Kommunerne arbejder for at skybrudssikre byer, veje, kloakker m.m., men det er en proces der tager mange år før de er færdige. Det er derfor vigtig at man selv tager sine forholdsregler, for at sikre kælderen mod oversvømmelse og opstigende kloakvand.

Kloakvand gør dig syg

Hvis din kælder bliver oversvømmet, skal du undgå at komme i kontakt med kloakvandet, da det kan gøre dig syg. Vandet fra kloakken kan bære på sygdommen Weis, m.fl. der kommer fra rotter.