Egenproduktion af genbrugsplastEgenproduktion af genbrugsplast
Bestil før kl. 14.00 - så sender vi i dagBestil før kl. 14.00 - så sender vi i dag
Lagerførende på varer til akutopgaverLagerførende på varer til akutopgaver
Gratis beregning og dimensioneringGratis beregning og dimensionering

Guide til valg af linjedræn

Vi har over 800 varianter af linjedræn at vælge i mellem. Derfor kan det også være svært at vide, hvilken variant der passer til hvilken applikation. Når du vælger linjedræn skal du først og fremmest kende belastningsklassen. Altså hvilken belastning skal linjedrænet kunne klare. Dernæst skal du vide, hvor meget vand renden skal kunne håndtere. Her er det relevant at se på højden og bredden på linjedrænet. Endelig skal der vælges ristetype og ristemateriale. Herunder får du lidt hjælp til at vælge det rigtige linjedræn. 

Sådan vælger du

Start med at vælge belastningsklassen. Derefter skal du beslutte, hvilken størrelse renden skal have. Her er det en fordel at kende afløbsstrømmen (L/S) på den pågældende applikation. Er du i tvivl om, hvad afløbsstrøm er for en størrelse, kan du blive klogere på www.kloakviden.dk. Hvis afløbsstrømmen er ukendt, kan tabellen her bruges.

 

 

Belastningsklasse

Valg 1

Vores linjedræn fås i seks forskellige belastningsklasser i henhold til EN1433. De fås i klasse A, B, C, D, E og F.


 

 

Riste og dæksler

Valg 2

Vi har både maske- og spalteriste i forskellige materialetyper. Du kan vælge mellem galvaniseret stål, rustfrit stål, støbejern og plast. 

 

 

Rendestørrelse

Valg 3

Renderne fås i forskellig bredde og højde. Start med at vælge bredden på renden, da det indkredser dine muligheder. De fås i bredden 100, 150, 200 og 300 mm.

 

Valg 1


 

Belastningsklasse A 15

Denne belastningsklasse anvendes på områder, som udelukkende benyttes af fodgængere og cyklister.
 

 

Belastningsklasse B 125

Klasse B anvendes typisk på park- og boligområder, i indkørsel o. lign, og kan anvendes af både fodgængere, cyklister og personbiler.

 

Belastningsklasse C 250

Klasse C anvendes typisk på industriområder med begrænset truck- og lastbiltrafik, motorvejskiler og gågader.

 

Belastningsklasse D 400

Klasse D400 benyttes på offentlige kørebaner (tværafvanding af motor- og motortrafikvej undtaget).
 

 

Belastningsklasse E 600

Klasse E er velegnet til industriområder med intensiv og/eller truck- og lastbiltrafik - f.eks. godsterminaler, havneområder o.lign.

 

Belastningsklasse F 900

Klasse F egner sig til ekstreme trafikbelastninger - f.eks. lufthavne og containerterminaler.
 

 


 

Andre har også set

Vandrender i støbejern pryder de grønne arealer på Københavns Universitet

Københavns Universitet anlagde i 2015 60 m linjedræn ved Universitetets parkerings- og grønne arealer.
 

Mufle vandrender installeres ved 7.000 kvm multibyggeri på Frederiksberg

I 2017 opførte Frederiksberg Kommune og boligselskabet FSB i samarbejde 124 nye ungdomsboliger, et LIDL-supermarked og en Falck station i en og samme bygning.

Vil du vide mere om græsarmering og armeringsplader?

Vi har forskellige græsarmeringstyper, som alle er velegnet til forskellige applikationer. I denne guide kan du læse mere om, hvilke områder de forskellige varianter passer til.

Kontakt os

Har du spørgsmål til vores produkter, løsninger eller services? Eller søger du hjælp til beregninger og dimensioneringer? Vi står klar til at hjælpe. Udfyld formularen herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt. 

Udvalg

Easy system

 

Easy systemet anvendes til tre belastningsklasser i henhold til EN1433. Det gælder klasse A, B og C. Det gør den ideel til anvendelse på private arealer såsom fodgængerarealer, afvandingskanaler i vej samt på parkeringsarealer.

Easy system

 

VIP system

 

VIP systemet anvendes til tre belastningsklasser i henhold til EN1433. Det gælder klasse A, B og C. Det gør den ideel til bl.a. private arealer såsom fodgængerarealer og parkeringspladser, men den kan også anvendes til afvanding af sportspladser.

VIP system

 

Smart system

 

Smart systemet anvendes til tre belastningsklasser i henhold til EN1433. Det gælder klasse B, C og D. Den kan anvendes til områder med mere trafikbelastning end Easy og VIP.
 

Smart system

 

Slope system

 

Slope systemet anvendes til fire belastningsklasser i henhold til EN1433. Det gælder klasse C, D, E og F. Det gør den ideel til anvendelse for mellem/eller tung belastning såsom fortove, parkeringspladser, veje, servicestationer, industriarealer, havne og lufthavne.
 

Slope system

 

Wing system

 

Wing systemet anvendes til fire belastningsklasser i henhold til EN1433. Det gælder klasse C, D, E og F. Ligesom Slope systemet er den ideel til anvendelse for mellem- eller tung belastning såsom udstillingsarealer, servicestationer, parkeringspladser, industriarealer samt havne og lufthavne

Wing system

 

Plus system

 

Plus systemet anvendes til fire belastningsklasser i henhold til EN1433. Det gælder klasse C, D, E og F. Dette linjedræn er ligeledes ideel til anvendelse for mellem- eller tung belastning såsom udstillingsarealer, servicestationer, parkeringspladser, industriarealer samt havne og lufthavne

Plus system