Egenproduktion af genbrugsplastEgenproduktion af genbrugsplast
Bestil før kl. 14.00 - så sender vi i dagBestil før kl. 14.00 - så sender vi i dag
Lagerførende på varer til akutopgaverLagerførende på varer til akutopgaver
Gratis beregning og dimensioneringGratis beregning og dimensionering

Lovkrav til fedtudskillere

Skal jeg have en fedtudskiller?


Det spørgsmål kommer desværre alt for ofte bag på bl.a. de små restauratører. Men det er ganske let at besvare, for alle der driver levnedsmiddelindustri og erhvervskøkkener, herunder restauranter og spisesteder, skal have en anordning der forhindrer vegetabilsk og animalsk fedt i at passere uhindret ud i det offentlige kloaksystem.

Fedtudskillere kræves hovedsageligt på afløb, hvor spildevandet har et særligt højt fedtindhold.

Dette kan være:

  • Levnedsmiddelindustrier
  • Erhvervskøkkener (ved restauranter m.m.)

Formålet med at etablere fedtudskillere er for det første at undgå fedtaflejringer i afløbssystemer og undgå slid på pumper og øvrige mekaniske dele i afløbssystemet. For det andet kan et højt fedtindhold i spildevandet medføre driftsproblemer på renseanlæg.

Vegetabilske og animalske olier og fedt udgør en stor ekstrabelastning på det offentlige kloaknet og de danske rensningsanlæg. Rørene tilstoppes let, korrosionen øges og ubehagelige lugtegener opstår. Derfor er det et lovkrav, at forureneren skal installere fedtudskillere, når der er risiko for et højt indhold af fedt og olier i spildevandet.

Article image container

Krav til fedtudskilleren

Fedtudskillere skal være CE mærket iht. den europæiske standard DS/EN 1825, der omfatter fedtudskillere til nedgravning fra 1 l/sek og til fritstående installation fra 2 l/sek. Det er vigtigt at fedtudskilleren er dimensioneret korrekt i forhold til den mængde fedt, den skal kunne opsamle. Installation af fedtudskillere er autorisationskrævende arbejde og skal altid foretages af en autoriseret virksomhed. Du kan finde vores udvalg af fedtudskillere her.

En fedtudskiller skal altid kunne komme af med spildevandet, hvorfor man altid bør højvandssikre fedtudskillere med enten en hybrid eller en traditionel pumpestation. Du kan se mere om højvandssikring af fedtudskiller her.


Drift og vedligehold af fedtudskiller

Fedtudskillere skal i henhold til DS/EN 1825-2 tilses, tømmes, rengøres og genfyldes med vand med jævne mellemrum. Tømning bør ske minimum en gang om måneden, men den anbefalede frekvens for tømning af fedtudskilleren er en gang hver 14. dag. Tømningsfrekvensen fastsættes til en hver tid af den kommunale myndighed.

 

Hvem kan dimensionere og installere en fedtudskiller?

Vi har stor erfaring og viden inden for korrekt dimensionering af fedtudskillere. Derfor kan du altid tage fat på os, hvis du ønsker rådgivning eller lignende inden for fedtudskillere. Alternativt kan du tage fat på en kloakmester, som har erfaring med produktet. Hvis der er tale om en fritstående udskiller, kan du også tage fat på en VVS'er. 

Det er vigtigt, at kloakmesteren eller VVS'eren, som installerer fedtudskilleren, ansøger om byggetilladelse hos kommunen, inden etableringen sættes i gang. Derudover er det vigtigt, at kloakmesteren eller VVS'eren færdigmelder arbejdet ved kommunen. Både ansøgningen og færdigmeldingen er kommunens sikkerhed for, at anlægget er dimensioneret korrekt og tilsluttet kloakken efter gældende regler og normer (Byggereglementet og Dansk Afløbsnorm DS 432:2009, dansk-europæisk standard for fedtudskillere DS/EN 1825-2).   

Alle produkter i Kessels portefølje af fedtudskillere af polyethylen lever op til gældende lovkrav.

Kontakt os

Har du spørgsmål til vores produkter, løsninger eller services? Eller søger du hjælp til beregninger og dimensioneringer? Vi står klar til at hjælpe. Udfyld formularen herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.